Tuesday, May 14, 2013

Solar system / Solarni sistem

Kao i svaki štreber na planeti, fascinirana sam univerzumom, nebeskim telima, galaksijama i astronomijom uopšte, i ta fascinacija me je inspirisala da napravim jednu interesantnu ogrlicu.
------------------------------------------------------------
Like every other nerd on this planet, I'm fascinated with outer space, so I made one pretty necklace inspired by that fascination of mine.
Kao što vidite, ogrlica se sastoji od sličica 8 planeta, s obzirom na to da se od 2005. Pluton ne smatra planetom solarnog sistema. Razlozi za to suvrlo lepo objašnjeni u ovom simpatičnom videu.
--------------------------------------------------------
As you can see, there are 8 planets, because since 2005. Pluto is no longer considered planet. I found this educative and funny video where it's very clearly explained why and who dared to do such thing to poor Pluto.


Since I feel very sory for that poor dwarf planet , I decided to add it to my necklace.
Hope you like it ;)
-----------------------------------------------------
S obzirom na to da je Pluton bio planeta solarnog sistema dok sam ja učila o tome i da mi ga je nekako žao. odlučila sam da ga ipak uključim u ogrlicu, doduše malo dalje od ostalih planeta (što i jeste) i manjeg od njih (što takođe jeste:).

Nadam se da vam se sviđa ;)5 comments:

 1. Kako originalna ideja, sjajno izgleda!

  ReplyDelete
 2. odlična ogrlica :) potpuno se slažem za pluton, on je meni bio/je jedna od dražih planeta, baš mi je drago što si i njega stavila na ogrlicu ;D

  ReplyDelete
 3. super je ogrlica, ali sad mi zao plutona :D

  ReplyDelete
 4. these are so cute! I need them in my life! hehe :)

  xoxo,
  Rae
  http://raellarina.blogspot.com/

  ReplyDelete