Thursday, July 5, 2012

Noćno nebo

Pre desetak dana sam sasvim slučajno na netu videla ovu fotografiju noćnog neba, koju je napravio franscuski fotograf Luc Perrot. Snimljena je početkom juna na Madagaskaru, i fotograf je čekao 2 godine na savršene svetlosne uslove, kako bi mogao da slika sazvežđe "Orion" koje pripada galaksiji "Mlečni put".
Ja mnogo volim da gledam u nebo noću, i u stanju sam da tako provedem i po nekoliko sati, samo gledajući, pa nije iznenađenje da sam bukvalno ostala bez daha kad sam videla ovu predivnu fotografiju.
Pre dva dana je u mojoj sobi bilo toliko vruće da nije bilo moguće da se spava, pa sam otvorila kompjuter u nameri da provedem neko vreme u besciljnom lutanju internetom, ne bih li se toliko izmorila da se uspavam, ali sam nekoliko minuta gledala ovu fotografiju i ukapirala da je idealno vreme da realizujem neke projekte koji stoji ucrtani u planer mesecima.
Prvi je ogrlica od kamenčića koji sam našla šetajući pored Oblačinskog jezera, a koji me neodoljivo podseća na površinu meseca. Morala sam malo da ga obradim kako bi dobio dobar oblik i teksturu i kako bi mogao da se nosi kao privezak, ali ipak zasluga za njegovu neobičnu lepotu u potpunosti pripada prirodi:


Drugi je privezak napravljen od ljubičastog "zlatnog kamena"(na engleskom se zove "goldstone", ne znam kako ga zovu kod nas), sintetičkog poludragog kamena koji izgleda vrlo slično noćnom nebu, zbog čega sam se oduševila kako izgleda uparen sa malom žutom zvezdom od "Swarovski" kristala. Nisam mogla da se odlučim na kom lančiću izgleda najbolje, pa sam napravila miks od tri, i tako mi se najviše dopalo.I treći sam, koji sam osmislila još odavno, je privezak napravljen od efaplasta. Ofarbala sam ga vodnim bojama i urezala "mak a wish" jer mi se tako više dopalo nego da je ispisano. Nakon toga sam ceo privezak uvaljala u srebrni prah, kako bi bio diskretno svetlucav, a nakon toga sam akrilnom bojom iscrtala zvezdice i dodala dva cirkona. Nisam htela da bude sjajan, pa sam stavila mat lak, mada mislim da bi odlično izgledao i prelakiran lakom sa visokim sjajem, onda bi imao porcelanski izgled. Žuta zvezdica nije bila u planu, nego je slučajno ispala iz kutije sa repromaterijalom blizu priveska, i dopalo mi se kako izgledaju zajedno. Sve u svemu, ja sam rezultatom oduševljena :)11 comments:

 1. Odlično si sve ovo odradila.
  Nadam se da će to toga biti još :) Super te je inspirisala ova fotkica.

  ReplyDelete
 2. Divan je kamenčić, baš je onako, lep letnji komad nakita:)
  Hvala za sugestije, komentar... odgovorila sam na blogu, da sad ne spamujem ovde;)

  ReplyDelete
 3. Sviđa mi se kako si kreativna :)
  Prvi kamen mi je definitivno favorit, neverovatno je lep i odlična ideja da napraviš privezak od njega.
  P.s. i dalje ne verujem za onu sliku, čovek je genije!

  ReplyDelete
 4. slika nocnog neba je stvarno predivna da cak pomislis da i nije prava ali je . ja sam prije isto promatrala zvijezde al sad kad sam u velikom gradu one se jednostavno ne vide :(
  lijepe ogrice!

  ReplyDelete
 5. Hvala na lepim komentarima devojke :*

  ReplyDelete
 6. Ogrlica sa kamenom je zaista prelepa! Imam nekoliko slicnih kamencica koje sam sakupljala upravo zato sto me podsecaju na povrsinu meseca, ali mi nikad nije palo na pamet da bi mogli ovako da se upotrebe. Divno!

  ReplyDelete