Monday, June 25, 2012

Aviončići od papira(ali ne baš od papira)

Iako mi je origami oduvek bio fascinantan, moje umeće u ovoj veštini ide dotle da uz precizna uputstva mogu napraviti nešto što liči na ono što bi trebalo da dobijem, a bez njih ne umem ni papirni aviončić da napravim. A mnogo su mi slatki. Srećom sa efaplastom i das masom sam mnogo veštija nego sa savijanjem papira, pa sam napravila po jedan broš od oba. S obzirom na razliku u sastavu, ovaj od das mase je teži i sjajniji, dok je od efaplasta lagan i mat. S obzirom na razliku u boji ove dve mase za modelovanje, jedan izgleda kao da je napravljen od obrađenog i izbeljenog, a drugi od recikliranog papira :)
Pravila sam ovakve i ranije i to u svim mogućim bojama i veličinama, čak neke i sa printom linija ili kvadratića, autentičnosti radi. Prvo sam imala ideju da nacrtam aviončić na majici, što je izgledalo sasvim fino dok majica nije dobila nekoliko MR(misteriozne rupe koje se neobjašnjivo javljaju na mestima na kojima ih ne biste očekivali i primete se u najneočekivanijim prilikama) i završila . Međutim, moja ljubav prema broševima me je naterala da ne baš entuzijastično probam sa ovakvim i rezultat me je oduševio, obožavam da ih nosim :)16 comments:

 1. :) jaooo, što su malecki i slatki :)

  ReplyDelete
 2. Preslatki su, naročito na kariranim košuljama koje mnogo, mnogo volim :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala :D
   I ja obozavam karirane kosulje, samo retko naidjem na dobru...generalno obozavam printove i dezene :D

   Delete
 3. odlična ideja...da budem iskrena pravo su osvježenje u moru cvijetića,barčica...and stuff

  palac gore za ideju!

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. Baš su simpatični i drugačiji :)

  ReplyDelete
 6. Jaooo kako su cuuuute! I ja bi jedan avijoncic :D

  ReplyDelete
 7. Nice post! If you have a minute, please check out my log and follow me if you liked it. I'll appreciate it so much! Thanks!

  $30 RIRE giveaway on my blog

  ReplyDelete
 8. wow jako jako slatko! i tako cool!

  ReplyDelete
 9. Ovo mi se mnogo dopada,skroz originalno:)

  ReplyDelete